Lokasi dia Jalan Bagan Luar, Butterworth, Pulau Pinang...dekat ngan jeti..Dengar nama pun rasa lain macam..rojak tonggek...ni mai nak habaq sikit pasai rojak tonggek ni...sebenaqnya kalau orang penang mmg dah selalu dengaq...sbb apa panggil mcm tu...sebabnya klu kita nak makan kt cni kita kena tonggek sikit...bukan disuruh pun makan menonggek tapi bila kita makan memang automatik hampa akan tonggek.Kalau tak caya hampa try tgk makan jangan tonggek…. Cek cabaq !!! heheheh.silap macam2 corak lekat kat baju.. memang best lah..kebanyakan buah-buahan kt cni smua fresh2 lagi pastu cicah dgn kuah rojak yang manis @ pedas....kuah rojak dia letak sebekaih kat cni....kemudian tabuq kacang tanah...hampa cicah la banyak mana yang hampa suka..harga secucuk 0.40 – 0.60 kupang..
Tapi kalau first time datang sini nasihat cek usar dulu teknik2 nak melantak rojak ni…takut hampa rasa kekok pulak. Dengan tak disediakan kerusi..pastu amik buah yang dah dicucuk dgn lidi..cicah dgn kuah rojak yang pakat share ramai.....fuhh...memang tertonggek..
Selain buah-buahan ada gak tauhu,telur puyuh,fishball n sotong kembang yang telah dicucuk dgn lidi.tapi masa makan jgn control pulak mesti salah suap pi ke hidung….hampa buat macam org tak nampak ja…
Kalau ikutkan nak buat kat rumah pun boleh,beli buah,kupas n cucuk le kat lidi pastu cicah ngan kuah rojak..tapi rasa cam tak sama je kan...sbb kat sini makan macam kenduri ramai2 sedaq2 dah 20 cucok heheh… pastu cuba hampa makan camni kat rumah silap2 kena hambat dengan mak disbbkan kuah rojak betaboq ataih lantai…...Pastikan kepada hampa yang bercuti ke penang kalau balik naik feri jangan lupa singgah sat kat sini..
0 ulasan:
Post a Comment
*sila tinggalkan komen anda
*Kalau suka tekan like.
*Jika berkesempatan komen anda akan dilayan
*Terima kasih kerana sudi malawati kami
*Datang lagi...